עצם העובדה שכתבו פירוש שלא בכל מקום מפרש כפירוש רש"י זה אינו חידוש שכבר יש כמה מאות מפרשים על התורה שלא פירשו בכל מקום כפירוש רש"י בין פירושים שלפני רש"י כרס"ג, ובין פירושים שלאחריו, כרשב"ם ואב"ע ורמב"ן וחזקוני וספורנו, ואח"כ מלבי"ם ונצי"ב ורש"ר הירש והכתב והקבלה ועוד מאות כאלה ידועים ושאינם ידועים.
ואדרבה איני זוכר כרגע שנכתב אי פעם פירוש על התורה על ידי אחד מחכמי הדורות שבא להעתיק את תכני פירוש רש"י או לערוך אותו, אלא לאידך גיסא כל אחד כתב מה שהתחדש לו לפי שורש נשמתו וחלקו בתורה, וכ"ש אם מדובר בחיבור שאמור להיות בעיקר ליקוט מן המפרשים.
ועל אף שדורינו קטנים מהדורות הקודמים ה"מ לענין דבר שבשיעורין לומר שהם גדולים בחכמה ואנחנו קטנים בחכמה, אבל דבר שלא היה בשום דור לומר שנתחדש בדורינו המחדש כן עליו להביא ראיה.
ואם יש שיטענו שנראה כמכריע בין המפרשים, אפשר להציע פתרון לכתוב בתחילת הספר כדלהלן: חיבור זה לא נועד להכריע בין המפרשים אלא רק לסייע ללומד להבין הפירושים הפשוטים והקלים להבנה.
וכ"ז לא אמור אלא לקרוא ולעיין בחיבור, אבל לענין מה הפירוש העיקרי ללמוד בו, כל אחד ישאל לרבותיו.
וכמובן שאין כאן הנידון על חיבור מסויים אלא באופן כללי על חיבור שמפרש לפעמים כמפרשים אחרים, אבל השאלה בנוגע לחיבור מסויים, יש לדון על כל חיבור לגופו על הצדדים הנוגעים אליו וכ"א ישאל לרבותיו.
מק"ט התשובה הוא: 2246 והקישור הישיר של התשובה הוא: shchiche.com/2246